16 april 2018

Något av det häftigaste jag har varit med om!


Grafitti-vägg nere vid Fryshuset.
.
På Fryshusets café

 Jag fick idag möjligheten att delta på Future searchFryshuset.

Nu när jag snart är 50 år - har jag märkt att jag har lärt mig en hel del. MEN att jag har så mycket mer att lära o underbara framtid!

Anja Frey - sa i fredags att när man talat om något tillräckligt länge så har det en kraft att bli till verklighet.

I dag var jag med på detta häftiga arrangemang - det kommer att hålla på i tre dagar och har potentialen att lära mig en hel del!
Vindruvorna växer långt ifrån träden!
Den ordinarie verksamheten bedrivs på Fryshuset
- även om vi har fått låna några av deras stjärnor!
En sammanfattning av hur 1980 -NU har sett
ut för ungdomar. 1980 var jag 12 år och började
spela golf.


Mobilerna kom under 1990-talet - i dag är det en
plattform för livet
Så många häftiga personer samlade i ett rum - gör att det blir magi - det kan jag lova er! Personerna är unga, kommer från näringslivet, investerare/entreprenörer, beslutsfattare offentligsektor, praktiker offentligsektor, beslutfattare civilsamhället, praktiker civilsamhället, beslutsfattare Fryshuset, Ungdomskultur, Specialister, Skolor och Förebilder.

Det handlade om att fundera ut vad som hänt förr från 1980-89, 1990-1999
2000-2009, 2010-2018. På det personliga planet, i Sverige, i Världen och för ungdomar.

Det handlade om att skapa en bild om vad som hade hänt under dessa år. Inspireras av andras och ens eget liv. Att sedan berätta en berättelse om oss som personer, om Sverige, om världen och ungdomarna. 
De snyggaste skorna!

Dagen avslutades med att vi lade fram de trender, som vi ser i Sverige. 

Nu ska jag göra något av det svåraste - jag ska spå vilka områden vi kommer att tala om i morgon!
*   Ökade fördomar och rasism
*.  Ökat antal influensers
*.  Samhället har svårare att nå de marginaliserade.
*.  Ökande systerskap
*.  Ökad individualisering
*.  Ökade sociala medier.



Här lyfter vi fram olika trender i vårt samhälle!

Vi är nästa 100 personer som deltar.
En bejublad föreställning!
Hade gärna varit med - men att skate-a har inte
varit min bästa gren! Ungdomarna på
Fryshuset har sin passion!
Nog är våra Mind Maps ganska lika - alla lika alla olika!
En stjärna från Rockstjärne-utbildningen på
Fryshuset.

Stjärnor från åk 2 på Fryshusets danslinje.
Som jag har berättat tidigare så har vi två fantastiska seminarieledare: Sandra Janoff, som har varit med och utvecklat Future Search - en process som används i stora företag och communities. Detta verktyg har används för ungdoms relaterade initiativ som i södra Sudan där 2500 barnsoldater de mobiliserades, i Uganda för att hindra barn misshandel, i Indonesien för att skapa integrerad utbildningsstrategi, i staden Bolton Storbritannien för att synliggöra "Making Every Child Matter", vid G8 Youth Summit där unga människor tydliggjorde deras framtidsvision för Nordirland, i New York bygga ett integrerat intiativ för ta upp AIDS för unga men, att reducera barnfattigdom med American Baptist Ministry.

Josephine Rydberg-Dumont är styrelseledamot i Fryshusets stiftelse och rådgivare till stora organisationer som transformerar sina affärer till design kulturer för att förbättra människors vardagsliv. Hon har funnits i ledande befattningar i 25 år inom IKEA gruppen och introducerade Future Search i att designa IKEA framtida varumärke och affärsinriktning. Hon har som VD för IKEA of Sweden tillsammans med Sandra Janoff använt processen vid: "Quality growth direction fot the EKTORP sofa", "The Supply Chain 2015", "IKEA Supply Chain China 2015", "IKEA 2020 -leading the way to a sustainable world". I varje fall har Future Search unika tillvägagångssätt som ger vision, Insights, ägarskap och motiverande handling i IKEAs komplexa globala organisation. Hon har efter att hon slutade haft möjligheten att leda mindre Future Search konferenser för: Kingfisher Holding, Åhlens varuhus, Myrornas.
Drivhuset byggs av passion.


Nu kanske ni förstå att jag är entusiastisk över att få förmånen att vara deltagare vid detta fantastiska arrangemang. Naturligtvis kommer jag att berätta mer om denna process i mina framtida bloggar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar