20 februari 2013

Entreprenörer - människor som ger energi!


Today was THE Day of entrepreneurship!

 I dag började jag dagen med att ha samtal med Norrporten och deras miljömål, som visade sig vara väldigt svår kommunicerade - och d¨rför eventuellt behöver lite hjälp av Sjätte AP-fonden och Andra AP-fonden - för att få hjälp med att få ordning på styrdokumenten.

ESBRI har ni i 15 år lyft fram entreprenörsforskningen i Sverige och Magnus Aronsson och hans team gör detta på ett föredömligt sätt.

I dag hölls en föreläsning med temat "Ägarskifte som möjlighet". De som stod på scenen var:

Leif Melin är professor i strategi och organisation vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping, innehavare av Hamrin Professor in Family Business Strategy, grundare av Centre for Family Enterprise and Ownership (CeFEO), och ses som den svenska familjeföretagsforskningens anfader.

Kajsa Haag disputerade vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping 2012, på avhandlingen ”Rethinking family business succession”. Hon undervisar i strategi, familjeföretag, förvaltning av teknik, projektledning och handledning.

Christine Tidåsen disputerade 2009 på avhandlingen ”Att ta över pappas bolag”. Hon undervisar vid Linnéuniversitet i Kalmar och Växjö, samt forskar om familjeföretagande, socialt entreprenörskap samt små och medelstora företags   marknadsföring.


På The HUB så var SE Forum värdar för ett arrangemang som blandade unga människor från många branscher och med många färdigheter. Speciellt roligt var det att träffa Roland Musi, som har startat LINK UP - inspiring children to fulfill their dreams - från Kamerun och en god vän till JCIs Världspresident Roland Kwemain.

Jag fick också möjligheten att träffa Aisha, som jag inte har träffat på länge och som är svensk TOYP-vinnare. Där var även Sebastian Stjern, grundare av Fair Taylor, som också var arrangör.

Samtliga tre är TOYP-vinnare i olika vänner och under olika år - men de har drivet och viljan att förändra, som en gemensam nämnare.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar